Kaneel cake met kaneel frosting
Met de feestdagen in zicht vind ik kaneel nóg lekkerder om mee te bakken en zo is deze gezondere kaneelcake met kaneel frosting ontstaan!
Ik vind de geur van een baksel met kaneel in de oven echt onweerstaanbaar en daardoor krijg ik al helemaal zin in de kerst. Deze cake is makkelijk om te maken en goed te bewaren door de stevige kaneelfrosting van plantaardige boter.
- Aantal porties: Voor 9 porties of 12 kleinere stukjes.
- Bereidingstijd: 10 minuten + 35 minuten oventijd + 40 minuten afkoeltijd.
- Keukenbenodigdheden: Vierkante bakvorm 18 cm x 18 cm en garde.
Beredingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng alle natte ingrediënten samen.
- Meng alle droge ingrediënten samen.
- Meng nu alle droge met de natte ingrediënten en roer goed met een garde door.
- Bak de cake in een ingevette bakvorm in ongeveer 35 minuten af.
- Voor de frosting klop je de plantaardige roomboter in 10 minuten luchtig met een handmixer of keukenmachine totdat de boter een witte kleur heeft gekregen.
- Voeg dan de (gezeefde) poedersuiker, vanille extract, amandelpasta en kaneel toe en mix alles goed door.
- Laat de cake volledig afkoelen voordat je de frosting erop doet, anders zal het gelijk gaan smelten.
- Optioneel: garneren met fijngehakte speculaas.
Opmerkingen (0)