Italiaanse meringue
Italiaanse meringue wordt gekenmerkt door het feit dat heet suikersiroop wordt toegevoegd aan stijfgeklopt eiwit. Dit maakt de meringue steviger, glanzender en stabieler dan Franse meringue, die wordt gemaakt door suiker toe te voegen aan opgeklopte eiwitten. Het toevoegen van de hete siroop heeft het voordeel dat het eiwit wordt gepasteuriseerd, wat betekent dat het veilig is om te eten zonder het risico van door rauw ei veroorzaakte ziekten.
Italiaanse meringue wordt vaak gebruikt als een basis voor verschillende desserts, zoals schuimtaarten, taarten met een schuimtopping, mousses, en als vulling voor macarons. Het is zeer veelzijdig en kan worden gekleurd en gearomatiseerd naar smaak. Deze meringue heeft een zachte textuur en een zoete smaak, en het is ideaal om lichte en luchtige elementen aan je desserts toe te voegen.
- Aantal porties: 1
- Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. voorbereiden
- Keukenbenodigdheden: Staande mixer, suikerthermometer, steelpan.
Bereidingswijze
- Zet alle spullen klaar.
2. Verwarm suiker en water in een pan tot het suikersiroop het zachte ballenstadium bereikt (ongeveer 115-121 graden).
3. Terwijl de siroop wordt verwarmd, klop je eiwitten stijf in een schone, vet vrije kom tot zachte pieken. Voeg de poedersuiker aan het einde toe zodat je eiwit stijf blijft terwijl de siroop verwarmd.
4. Giet de hete suikersiroop in een dunne straal in de opgeklopte eiwitten terwijl je blijft kloppen.
5. Blijf kloppen tot de meringue is afgekoeld tot kamertemperatuur en stijf en glanzend is. Voeg op het laatste je smaakmaker toe (vanille).
Opmerkingen (0)