Healty berry pompoenpitten brood
Dit gezonde bessen brood is een brood recept dat ik graag maak. De glutenvrije basis is erg simpel en daarom ben ik er zo’n fan van!
15 min. + 45 min. oventijd
De healty berry mix in dit recept maakt het brood natuurlijk zoet en de pompoenpitten zorgen voor een lekkere knapperige topping.
De kaneel en de maple syrup maken het brood wat zoeter. Maar het is zeker niet alleen lekker als tussendoortje of ontbijt. Met een plakje (geiten)kaas of hummus is dit brood ook een echte aanrader!
Makkelijk om te maken, snel klaar en ideaal om in te vriezen. Dit brood hoeft niet te reizen en is gemaakt van ingrediënten die je waarschijnlijk al in de kast hebt staan! Veel bakplezier en geniet ervan!
- Aantal porties: Voor 12 plakjes brood
- Bereidingstijd: 15 min. voorbereiding + 45 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Oven, mengkom, cakeblik & bakpapier
Bereidingswijze
- Bekleed het cakeblik met bakpapier en verwarm je oven voor op 180 graden.
- Roer de eieren samen met de kwark, melk en de maple syrup los.
- Meng hier het meel, bakpoeder, kaneel en zout doorheen totdat je geen klontjes meer hebt.
- Schep als laatste de bessen mix door het beslag en schep het beslag in de cakevorm.
- Strijk het beslag glad en verdeel de pompoenpitten hier overheen.
- Bak je brood in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin.
- Laat afkoelen buiten de oven en snijd je brood pas aan als die zo goed als afgekoeld is.
Opmerkingen (0)