Hazelnoot praliné
Perfect als taartvulling, broodbeleg of op maak er een heerlijke koffie mee. Met deze verse, smaakvolle hazelnoot praliné kan je alle kanten op!
15 min.
Met hazelnoot praline kun je vele kanten op. Smeer het op je boterham zoals pindakaas of meng het door je creme voor een heerlijke hazelnoot smaak.
- Aantal porties: 1 potje
- Bereidingstijd: 10 min. + 5 min. bakken
- Keukenbenodigdheden: koekenpan, keukenmachine, bakpapier
Bereidingswijze
1. Doe het water en suiker in een steelpan en laat dit over medium pruttelen tot er een stroperige karamel ontstaat. Pas op: dit is ontzettend heet en kan brandwonden opleveren!
2. Stort je hazelnoten op een vel bakpapier en giet hier je hete karamel overheen. Gebruik bestek op spatels om de karamel over de hazelnoten te verdelen.
3. Wanneer het helemaal afgekoeld is, kun je de harde notenmassa in stukken breken en gaan blenden in een keukenmachine. Blijf blenden tot er een gladde consistentie ontstaat: de hazelnoot praliné.
Opmerkingen (0)