Havermoutkoeken met vulling
Deze verantwoorde havermoutkoeken gevuld met fruitspread zijn heerlijk om als tussendoortje te nemen. Ook een gezonde optie als snack bij de koffie of thee.
10 min. + 15 min. oventijd
Het recept van de bodem voor al mijn gezondere taartjes is zo lekker, dat ik bedacht om er koekjes mee te maken. Dat pakte goed uit! Ik heb de havermoutkoeken gevuld met de heerlijke frambozen fruitspread van Rigoni di Asiago, maar je kunt ze natuurlijk ook vullen met een fruitspread of jam naar keuze. Ook niet onbelangrijk, ze zijn in een mum van tijd gemaakt.
- Aantal porties: Voor 6 koeken.
- Bereidingstijd: +/- 25 minuten
- Keukenbenodigdheden: mengkom, houten spatel en bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Meng eerst alle droge ingrediënten (havermout, amandelmeel, bakpoeder en kruiden)
- Meng het ei en de kokosolie door het beslag en roer als laatste de agavesiroop erdoor. Ik gebruik hiervoor een houten lepel.
- Rol nu met je handen 6 balletjes van het deeg en leg ze op een rooster bekleed met bakpapier.
- Duw nu in elk balletje met je duim een holletje en vul deze met wat fruitspread of jam. Je kan er ook voor kiezen om de koekjes na het bakken te vullen.
- Zet de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat ze afkoelen op een rek en smullen maar!
Opmerkingen (0)