Havermoutkoeken met pindakaas
Kan een koekje bij de koffie voor jou ook niet ontbreken? Met dit recept maak je koekjes waar je zonder schuldgevoel van kunt snacken. Gewoon écht goed dus!
15 min. + 25 min. oventijd
Havermout is ontzettend veelzijdig, ideaal voor in smoothies, als ontbijt of als basis in bakrecepten! Koekjes om van te genieten, maar ook met een fijn gevoel voor je lichaam. Lekkere koekjes met een bite, maar toch ook wat zacht vanbinnen. Voor bij de koffie of thee, voor jezelf of met visite.
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd: 15 min. + 25 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: bakplaat, keukenmachine en bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden ˚C.
- Mix eerst alle natte ingrediënten (pindakaas, banaan en ei) met een keukenmachine tot een gladde massa.
- Mix apart alle droge ingrediënten (havermout, kokosmeel, lijnzaad, chiazaad, koek- en speculaaskruiden) door elkaar heen.
- Meng nu de natte massa met de droge ingrediënten tot een geheel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak kleine balletjes van het deeg, en druk deze iets plak op de bakplaat. Dit zijn je koekjes. (Ik kon er 8-9 maken ongeveer).
- Optioneel: top de koekjes optioneel af met chocolade en walnoten.
- Schuif de bakplaat met koekjes voor 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Laat de koekjes goed afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt, dit voorkomt dat ze uit elkaar vallen.
Opmerkingen (0)