Havermout pannenkoeken
Voedzaam, verantwoord en gewoon hartstikke lekker!
De lekkerste havermout pannenkoeken maak je zelf met dit basisrecept. Havermout zit vol eiwitten en dankzij de toevoeging van banaan zijn deze pannenkoekjes van nature lekker zoet. Gebruik kant-en-klaar havermeel of maak het zelf door havermout fijn te malen in de keukenmachine.
Wij gaan voor een topping van plakjes banaan, geroosterde pecannoten en maple syrup. Wat doen jullie het liefste op de havermout pannenkoeken?
- Aantal porties: 2-3
- Bereidingstijd: 30 min.
- Keukenbenodigdheden: keukenmachine of garde, koekenpan, spatel, maatschepje of lepel
Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten voor het beslag in de keukenmachine en mix kort tot een glad beslag. Of prak de banaan, doe met de overige ingrediënten in een kom en meng met een garde door elkaar. Voeg eventueel een scheutje water toe als het beslag te dik is.
2. Verhit wat olie in een koekenpan, zorg dat de pan goed heet is.
3. Schep wat beslag in de pan en strijk dit met de achterkant van een maatschepje of lepel een beetje uit, zodat een rond pannenkoekje ontstaat. Maak zo meerdere pannenkoekjes tegelijk.
4. Bak de pannenkoekjes in 2-3 minuten per kant goudbruin. Houd de pannenkoeken warm tussen twee borden. Bak zo verder tot al het beslag op is.
5. Serveer de pannenkoeken met je favoriete toppings. Wij gingen voor plakjes banaan, geroosterde pecannoten en maple syrup. Yum!
Havermout pannenkoeken voor peuters, zonder banaan en andere variaties
Dit basisrecept bevat enkel havermout, melk, banaan en ei zodat je er zelf mee kunt variëren. Gebruik je favoriete melk om het recept geschikt te maken voor verschillende eters, zoals peuters. Tip: de pannenkoek in repen om het nog makkelijk te maken voor kleine handjes.
Voor volwassenen kun je eventueel nog een snufje zout, kaneel en/of vanille (voor extra smaak) en bakpoeder (voor extra luchtigheid) aan het beslag toevoegen. Of voeg een scoop van je favoriete proteïnepoeder toe aan het beslag voor sport pannenkoeken!
Op zoek naar een recept voor havermout pannenkoeken zonder banaan? Je kunt de banaan in dit recept vervangen door eenzelfde hoeveelheid appelmoes. Voor vegan pannenkoeken kun je het ei vervangen door een eetlepel chiazaad of gebroken lijnzaad geweekt in 45 ml water.
Opmerkingen (0)