Havermout met frambozen en pistachenootje
Lekker ontbijten hoeft niet moeilijk te zijn! Dat bewijst dit makkelijke ontbijtje maar weer. Met alleen wat havermout, chia zaad en frambozen maak je een heerlijk, maar toch ook fancy, ontbijtje die je elke dag kunt eten.
10 min.
Framboos, pistachenootjes en witte chocolade zijn echt heerlijk samen en het liefst zou ik dit elke dag eten. Daarom heb ik dit makkelijke havermoutje bedacht zodat jij elke dag met deze lekkere combinatie aan smaken kan ontbijten.
- Aantal porties: 1
- Bereidingstijd: 10 min.
- Keukenbenodigdheden: Steelpannetje, pollepel, bakje
Bereidingswijze
- Verwarm in een klein steelpannetje de bevroren frambozen samen met een theelepel water. Verwarm de frambozen net zo lang tot dat ze ontdooid zijn en uit elkaar vallen.
- Maak ondertussen de havermout pap door de havermout, chiazaad, kaneel en melk rustig aan de kook te brengen en in te koken tot jou gewenste dikte. Voeg wat meer melk toe voor een vloeibaardere pap.
- Schep vervolgens de havermout in een bakje en verdeel hier de frambozen saus overheen. Maak af met wat vers fruit, pistachenootjes en eventueel wat witte chocolade.
Opmerkingen (1)