Havermout amandelrepen met pruimenvulling
Een frisse en fruitige pruimenjam tussen een boterige, knapperige en zoete kruimellaag van havermout en amandel.
25 min. + 35 min. oventijd
Eet deze repen warm, koud of op kamertemperatuur. Warm zijn ze ook erg lekker met een bolletje ijs. Ze zijn heel gemakkelijk te maken, want je gebruikt hetzelfde mengsel voor de bodem en de topping.
- Aantal porties: 16
- Bereidingstijd: 25 min. + 35 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: keukenmixer, pan, snijplank, mes, aardappelstamper, bakblik 25x25 cm
Bereidingswijze
Pruimenvulling
- Doe alle ingrediënten in een pannetje en roer ze goed door.
- Laat ze op laag-middellaag vuur 15 minuten pruttelen, na 10 minuten kun je ze een beetje pletten met een aardappelstamper. Na ongeveer 15 minuten zou het mengsel ingedikt moeten zijn, met wat grotere stukjes fruit er nog in.
- Laat de pruimenvulling afkoelen.
Je kan dit mengsel zelfs een paar dagen vantevoren maken als je zou willen.
Havermoutmengsel
- Verhit de oven voor op 180°C en bekleed een bakblik van 25x25 cm met bakpapier.
- Doe de boter, bruine suiker, ahornsiroop, kaneel en zout in de keukenmixer met een bisschopshaak. Meng het totdat het romig en lichter van kleur is, ongeveer 3-5 minuten. Schraap de zijkanten en onderkant van de kom een paar keer, zodat alles goed gemengd wordt.
- Doe de havermout, amandelmeel, bloem en bakpoeder erbij en mix het tot 1 geheel in ongeveer 1 minuut.
- Gebruik 2/3e van het mengsel om de bodem te maken. Het is vrij plakkerig, dus het kan helpen om wat bloem op je handen te doen. Bak de bodem 10 minuten in de oven.
- Doe voorzichtig de pruimenvulling erop ( de bodem is nog vrij zacht) en verkruimel de rest van het havermoutmengsel erover. Bak nog 25-30 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is.
Geniet ervan!
Tip: je kan variëren met de hoeveelheid havermout, amandelmeel en bloem. Als het totaal van de 3 maar op 400 gram uitkomt.
Opmerkingen (0)