Haver pompoen broodje
De koude dagen zitten eraan te komen. Dat is perfect weer voor een haver pompoen broodje. Dit baksel zit een beetje tussen een broodje/cake in, en je kunt het op verschillende manieren eten. Zie het als een soort bananenbrood, ook stevig, maar lekker zoetig.
15 min. + 45 min. oventijd
Herfst, laat die pompoenrecepten maar komen!
Hack: in dit broodje zit 250 gram pompoenpuree. Hiervoor gebruikte ik een 'maaltijdhapje 4+ pompoen'. 👶🏼 Met als ingrediënten alleen pompoen en water, geen andere onnodige toevoegingen!
(Maar een echte pompoen snijden om er puree van te maken kan natuurlijk ook nog altijd!)
- Aantal porties: 10-12
- Bereidingstijd: 15 min. + 45 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: Cakevorm, oven en eventueel bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Mix alle ingrediënten samen tot een glad beslag
- Bekleed eventueel de cakevorm met bakpapier
- Giet het beslag in de met bakpapier bekleedde cakevorm
- Top het beslag af met stukjes walnoot
- Bak het haver pompoenbroodje voor 45 minuten op 180 graden
- Doe de satéprikkertest eventueel om te kijken of de binnenkant goed gaar is
- Optioneel: serveren met wat kwark, honing, kaneel en extra walnootjes. Smakelijk!
Opmerkingen (4)