Haver ontbijtkoeken
Een heerlijke brosse koek, vol noten, haver en een heerlijk zoet tintje van de cranberry. Een ideale koek om je dag mee te starten. Het geeft je een lang verzadigd gevoel door de havermout die erin zit en daarbij is hij ook nog eens reuze makkelijk om te maken!
15 min. + 15 min. kooktijd
De koeken kunnen een paar weken bewaard worden in een goed afgesloten trommel of ingevroren worden. Ook kun je het deeg als bollen invriezen en ze een andere keer afbakken. Je haalt ze dan gewoon uit de vriezer, vorm ze naar wens en bak ze dan af volgens de onderstaande beschrijving.
- Aantal porties: 6
- Bereidingstijd: 15 min. voorbereiding + 14 min. bakken.
- Keukenbenodigdheden: Oven, bakplaat, bakpapier, grote mengkom en een keukenweegschaal.
- Voedingswaarden per koekje: 228 kcal; 23,4 gram koolhydraten; 5,8 gram eiwit; 23,2 gram vet.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht.
- Doe alle ingrediënten in een grote kom en kneed dit met je handen tot een deeg.
- Maak bolletjes van 65gr en vorm deze naar eigen wens. Door de stroop vervanger heeft dit een deeg een goede vastigheid en kun je ze makkelijk vormen.
- Bak ze af voor 14 minuten tot ze goudbruin zijn (Iedere oven is anders dus hou het zeker ook zelf goed in de gaten zodat ze niet te bruin worden)
- Laat ze afkoelen zodat ze lekker knapperig kunnen worden, ze zijn dan nog erg fragiel, dus laat ze zeker op de plaat zelf afkoelen.
Opmerkingen (0)