Hartige wentelteefjes
We kennen allemaal wel de zoete versie van wentelteefjes. Als je net als ik meer van een hartig ontbijt bent, dan moet je zeker deze eens proberen! Perfect om die oude restjes brood op te gebruiken.
20 min. + 10 min. wachttijd + 10 min. baktijd
Zin om iets nieuws te proberen met die restjes oud brood? Zet dan in een handomdraai hartige wentelteefjes op tafel. Perfect voor een stevig ontbijt, brunch, lunch of zelfs als avondeten! Om het gerecht wat vullender te maken, gebruikte ik de dry rub varken mix op wat oesterzwammen. Hierdoor krijgen ze een heerlijke smokey smaak. Maar serveer ze gerust met wat je zelf wil!
- Aantal porties: 4-8 wentelteefjes
- Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. wachttijd + 10 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: snijplank, mes, weegschaal, mengkom, maatbeker, pan om te bakken
Bereidingswijze
- Meng de sojamelk met de maizena, kikkererwtenmeel, bakpoeder, peper, zout, knoflook en edelgistvlokken. Laat dit mengsel 5 minuten staan zodat het kikkererwtenmeel wat van het vocht opneemt. Je wentelteefjes beslag is nu klaar.
- Breng de dry rub aan op de oesterzwammen en laat ook even staan
- Dan laat je je sneetjes brood ongeveer 2 minuten lekker weken in het beslag.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de sneetjes brood mooi goudbruin aan beide kanten. Bak de oesterzwammen op het einde ook goudbruin en blus deze af met de sojasaus.
- Serveer de wentelteefjes met de oesterzwammen, avocado, tomaatjes en rucola. Top af met wat balsimicostroop en strooi er de bagel seasoning over en dan lekker genieten!
Opmerkingen (0)