Hartige Havermout muffins
Super leuk al die zoete havermout recepten, maar het is tijd om de veelzijdigheid van havermout te laten zien met een hartige variant. Dit recept is zo simpel en een superfijne basis om op zondag je restjes groenten en kaas te verwerken. En tegelijk heb je een gezond ontbijt voor de rest van de week.
20 min. + 30 min. baktijd
Ben je net als ik en heb je in de ochtend liever een hartig ontbijt dan zoet? Dan is dit het perfecte mealprep recept. In 20 minuten maak je een gezond en lekker ontbijt voor de komende 3-4 dagen.
- Aantal porties: 10
- Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Grote kom, snijplank, mes, weegschaal, muffin bakvorm, bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180C
- Snijd alle groenten in kleine blokjes. Dit recept is ook perfect om restjes groenten op te maken. Zorg dat je ongeveer 400g aan groenten hebt.
- Bak alle groenten en de knoflook aan in een scheut olijfolie totdat ze beetgaar zijn.
- Meng de havermout, lijnzaad, bakpoeder, kruiden, peper zout in een kom.
- Voeg de groenten en als laatste de bouillon toe.
- Roer door elkaar met een spatel totdat je geen droge havermout meer ziet.
- Vet de muffinvormen in met wat olijfolie of bekleed ze met wat bakpapier.
- Vul ze tot de rand met het mengsel en bak in de oven voor 30 min.
- Je kunt ze warm of koud eten. In de koelkast zijn ze een week houdbaar in een afgesloten doos. Ze kunnen ook ingevroren worden.
Opmerkingen (0)