Hartige ei-muffins
Deze hartige muffins zijn snel, makkelijk en er kan veel mee worden gevarieerd!
10 min. + 25 min. oventijd
Muffins hoeven niet altijd zoet te zijn. Deze hartige muffins, gemaakt van ei met groenten en kaas, kunnen perfect als verantwoord tussendoortje of eiwitrijke snack voor bijvoorbeeld na het sporten. Snel, makkelijk, en simpel om mee te variëren.
- Aantal porties: 6 tot 8 stuks
- Bereidingstijd: 10 min. + 25 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: muffinvorm, oven en bakspray of olie
Hoe maak je hartige ei-muffins?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes en snipper de ui.
- Mix de eieren met de melk tot een nat geheel.
- Mix de kaas, speltbloem, zonnebloempitten, maanzaadjes en pizzakruiden door elkaar heen.
- Voeg nu het droge mengsel toe aan het natte mengsel.
- Roer hier de tomaatjes en de ui doorheen.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Olie de muffinvormpjes in.
- Verdeel de mix over de muffinvormpjes.
- Schuif de muffins in de oven en bak ze af voor 25 minuten op 200 graden.
- Test met een satéprikker of de binnenkant gaar is.
- Laat de hartige muffins iets afkoelen, smullen geblazen!
- De maanzaadjes zijn optioneel, dus kunnen weggelaten worden.
- Elk soort groenten kan er doorheen. Varieer er op los!
- De pitten of zaden kunnen ook worden vervangen door andere varianten.
Opmerkingen (0)