Hartige cupcakes
De liefde hangt in de lucht! Voor je het weet is het weer Valentijnsdag of Moederdag. Onze love language is natuurlijk bakken en daarom maken we vandaag deze overdadige cupcakes met chocolade aardbeien hartjes.
Als je deze cupcakes wilt maken met een verstopt hartje aan de binnenkant, dan heb je een dubbele hoeveelheid cake nodig. Je bakt dan eerst één grote cake met roze kleurstof erin, bijvoorbeeld in een kleine taartvorm. Daar steek je met een koekjesuitsteker hartjes uit. Daarna maak je het gewone beslag. Vul de muffinvormpjes eerst met een theelepel beslag en zet daar de hartjes rechtop in. Schep de rest van het beslag er aan twee kanten naast, zodat de hartjes rechtop blijven staan. Je vult de vormpjes in dit geval met wat meer beslag dan bij het gewone recept. Het worden nog steeds 10 cupcakes. Snijresten van de roze cake kun je bewaren en invriezen, bijvoorbeeld om cake pops mee te maken, of strooi de cakekruimels over een bolletje ijs!
- Aantal porties: voor 10 personen
- Bereidingstijd: 40 min. + 20 min.
- Keukenbenodigdheden: cocktailprikker, garde, spatel, 10 papieren muffinvormpjes, muffinbakvorm, ijsschep of lepel, (staande) mixer met platte menghaak, spuitzak en een gedraaid spuitmondje (twist nozzle)
Bereidingswijze
Cupcakes
- Verwarm de oven voor op 150º C (hetelucht). Zorg ervoor dat de boter en de eieren echt op kamertemperatuur zijn. Klop de boter met de suiker op tot het heel luchtig en duidelijk lichter van kleur is. Voeg daarna één-voor-één de eieren toe. Als het beslag dreigt te gaan schiften kun je er alvast een schepje bloem doorheen spatelen.
- Meng de bloem, bakpoeder en zout in een andere kom eerst met een garde goed door elkaar en mix dit vervolgens door de rest van het beslag.
- Leg in elke holte van de muffinbakvorm een papieren muffinvormpje. Schep het beslag in de muffinvormpjes. Dit gaat het makkelijkste met een ijsschep, maar met twee lepels gaat het ook. Schep de vormpjes voor ongeveer ⅔ vol.
- Zet de muffinvorm onder in de oven en bak de cupcakes in 20 minuten goudbruin en gaar. Prik met een cocktailprikker in de cakejes om te testen of ze gaar zijn: als de cocktailprikker er schoon (zonder beslag eraan) uitkomt zijn de cupcakes klaar. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
Botercrème
- Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur en dus goed zacht is. Klop de boter op tot het helemaal wit, zacht en luchtig is. Dit gaat het makkelijkste in een staande mixer met een platte menghaak en kan wel 10 minuten duren. Schraap tussendoor een paar keer de boter van de wand van de kom om te zorgen dat alles goed meegenomen wordt.
- Klop de poedersuiker er dan in 3 delen doorheen. Voeg naar smaak een theelepel vanille extract en een klein snufje zout toe. Voeg dan Yakult of melk, 2 eetlepels per keer, toe en klop dit door de botercrème om het minder stevig en makkelijker spuitbaar te maken (misschien heb je niet alles nodig).
- Doe de botercrème in een spuitzak met een gedraaid spuitmondje en spuit een mooie toef op de afgekoelde cupcakes door de spuitzak tijdens het opspuiten heen en weer te draaien. Maak de cupcakes af door in het midden van elke toef een chocolade aardbeien hartje te leggen. Enjoy!
Opmerkingen (0)