Hartige courgette-galette met geitenkaas
Ben jij nog op zoek naar een lekker en makkelijk zomergerecht? Deze galette is niet alleen lekker maar ziet er ook leuk uit!
15 min. + 45 min. oventijd
Een makkelijk zomers gerecht met een smaakvolle geitenkaascréme, courgette en pijnboompitten. De bodem is makkelijker te maken dan je denkt en zet de galette zo in elkaar!
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd: 15 min + 45 min oventijd
- Keukenbenodigdheden: Keukenmachine, mandoline of dunschiller, kwastje
Bereidingswijze
- Voor het deeg: doe de bloem, polenta, gedroogde oregano, zout en boter in de keukenmachine. Maal alles tot de boter de grootte heeft van erwtjes. Voeg terwijl de machine draait het ei toe en wacht tot zich bijna een deegbal vormt. Als het deeg heel erg droog is, kunt je eventueel 1 el ijskoud water toevoegen.
- Snijd ondertussen de courgette in zeer dunne plakken, met bijvoorbeeld een madoline of een dunschiller. Leg de plakken op wat keukenpapier en zout ze aan beiden kanten. Leg er nog wat keukenpapier op, zodat al het vocht opgenomen kan worden. Dit is om te voorkomen dat de galette te vochtig wordt.
- Voor de geitenkaascréme: combineer in een kom de geitenkaas, roomkaas, Italiaanse kruiden, geraspte teentje knoflook en rasp van de citroen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roer alles goed door elkaar.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tussen twee vellen bakpapier. Rol het tot een dikte van ongeveer 3 mm. Haal het bovenste bakpapier er af.
- Besmeer het deeg met het geitenkaasmengsel, maar laat een rand over van 3 cm zodat je die later om kan vouwen.
- Leg de courgettelinten neer op een golvende manier, zodat niet alles helemaal plat ligt. Vouw de randen van het deeg omhoog, op de courgette.
- Besprenkel de courgette met olijfolie en de pijnboompitten. Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopte ei.
- Bak de galette 45 min in de voorverwarmde oven. De galette is klaar als hij goudbruin is en hij los is van het bakpapier als je hem heen en weer schuift.
- Garneer met verse basilicum en eventueel wat citroenrasp en versgemalen peper.
Opmerkingen (0)