Granola
Taaartjes maakte deze granola waarmee ze de foodchallenge van januari met het thema 'Gezonde start van het jaar' won. Bekijk hier haar winnende recept!
10 min. + 30 min. oventijd + 30 min. wachttijd
Wat is zelf granola maken toch een feestje. Het huis ruikt overheerlijk! Granola kan helemaal naar smaak gemaakt worden. In deze granola is behoorlijk wat gedroogd fruit toegevoegd zodat die lekker gevuld is. Een goed begin van de dag dus!
- Aantal porties: 15
- Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd + 30 minuten wachttijd
- Keukenbenodigdheden: Pannetje, mes, mengkom en pakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Snijd de noten in kleine stukjes voor het notenmengsel. De soorten en grootte van de noten kan naar eigen smaak bepaald worden.
- Smelt de kokosolie met kaneel en een beetje agavesiroop.
- Meng de kokosolie met het notenmengsel en de havermout.
- Klopt de eiwitten op en roer dit door het mengsel.
- Verspreid het mengsel op een bakplaat en laat het in de oven voor 30 minuten. Schep het mengsel na 15 minuten een keer om.
- Laat het mengsel 30 minuten afkoelen.
- Meng dan de cranberry, gojibessen, abrikozen, kokossnippers en zadenmix er doorheen.
De heerlijke granola is klaar!
Opmerkingen (0)