Glutenvrije ontbijttaartjes met frambozen en pecannoten
Het liefste ontbijten wij iedere dag met taart, de combinatie met frambozen en pecannoten is heel toegankelijk en geliefd!
10 min. + 30 min. oventijd
Wat vind ik het ongelofelijk leuk om te zien dat de ontbijttaartjes massaal gebakken worden. Ik maakte deze week weer eens een leuke variatie van de ontbijttaartjes en deze vielen zo goed in de smaak dat ik het niet kan laten om ze te delen. Makkelijk, kleurrijk én ontzettend lekker! Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers koolhydraatarm te maken.
- Aantal porties: Voor 2 taartjes
- Bereidingstijd: 10 min. voorbereiding + 30 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Oven, springvormpjes, bakpapier, mengkom, spatel
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodempjes van de springvormpjes met bakpapier en vet de randen in.
- Doe het amandelmeel in een mengkom, spatel hier de eieren, yoghurt, zoetmiddel, citroenrasp, kaneel, zout en het bakpoeder doorheen.
- Proef even of jouw beslag op smaak is, zo niet voeg nog wat zoetmiddel toe.
- Gebruik je baking soda? Los dit dan nu op met het citroensap in een klein kommetje en spatel dit door het beslag heen.
- Verdeel het beslag over de 2 springvormpjes, duw wat frambozen in de taartjes, bewaar de rest voor de topping. Extra lekker met een pecannoot on top!
- Schuif de taartjes de oven in voor zo’n 25 a 30 minuten.
- Verdeel de overige frambozen over de taartjes en geniet!
Je kan kiezen om baking soda of bakpoeder te gebruiken. Maar wat is nu precies het verschil ertussen? Lees onze blog 'Verschil tussen baking soda, bakpoeder en wijnsteenbakpoeder' voor een duidelijke uitleg!
Opmerkingen (3)