Glutenvrije kwarktaartjes
Heerlijke glutenvrije kwarktaartjes met verse aardbeien en chocolade
30 min. + 10 min. oventijd
Bereidingswijze
Bodem
- Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet twee springvormpjes van 12 cm goed in of bekleed je springvormpjes met bakpapier.
- Begin dan met het ontpitten van de medjoul dadels. Kneed hier vervolgens de overige ingrediënten voor de bodem doorheen.
- Druk het deeg goed aan in de springvormpjes en bak de bodems in 10 minuten af. Als het deeg te plakkerig is kun je hiervoor een natte lepel gebruiken.
- Laat daarna de bodem goed afkoelen voordat je verder gaat.
Vulling
- Week de gelatine aangegeven volgens de verpakking.
- Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en pureer de aardbeien fijn.
- Meng de aardbeien met de yoghurt en de maple syrup.
- Schep de klaargemaakte gelatine door het beslag en verdeel je kwark over de twee vormpjes. Laat je taartjes voor minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Versier dan je traktatie met gesmolten pure en witte chocolade, knapperige pistachenootjes en verse aardbeien of ander rood fruit.
Opmerkingen (0)