Glutenvrije creamy vanille chocolade truffels
Zelf chocolade truffels maken? Met dit eenvoudige recept zet je binnen een handomdraai deze prachtige pareltjes op tafel! Dat wil je toch!
15 min. + 15 min. koelen
Hoe goed klinken truffels met een smeuïge mascarpone vanille chocolade vulling met gepofte quinoa en een jasje van witte chocolade, pecannoten en mini fudge. Oeh lala.. chocolate heaven! Want wie houdt er niet van chocolade! Truffels zijn ontzettend makkelijk zelf te maken. Je kan variëren met de toppings en vulling. De gepofte quinoa geven je truffels een lekkere bite.
- Aantal porties: 10
- Bereidingstijd: 15 min. + 15 min. koeltijd
- Keukenbenodigdheden: bakpapier, pan, spatel, mengkom
Bereidingswijze
- Smelt de melk en pure chocolade (au bain-marie of in de magnetron). Laat de chocolade iets afkoelen.
- Doe de mascarpone en de vanille-essence in een kom en voeg de gesmolten chocolade toe. Meng tot een egaal mengsel.
- Voeg de gepofte quinoa toe en roer door. Zet het chocolademengsel 30 min in de koelkast.
- Haal het mengsel uit de koelkast en maak balletjes van 3 x 3. Leg ze op een bord. Met handschoentjes rollen de balletjes makkelijker. Is het mengsel wat hard? Schep dan met een lepel wat uit de kom.
- Zet de balletjes 15 minuten in de vriezer. Het dippen in de chocolade gaat makkelijker als de balletjes een beetje bevroren zijn.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie. Prik de balletjes aan een prikker. Ik gebruik de stokjes van de fondue set. Haal de balletjes 1 voor 1 door de chocolade en leg ze op een plank met bakpapier. Maak ze af met de toppings. Doe de topping meteen erop na het dippen in de chocolade.
- Laat de balletjes uitharden in de koelkast.
Opmerkingen (2)