Glutenvrij speculaas kerstdessert
Een heerlijk glutenvrij kerstdessert dat binnen een handomdraai op tafel staat. Dat wil je toch!
15 min.
Een vliegensvlug kerstdessert. Wie wil dat nou niet. Een kerstmenu bereiden kan aardig wat stress opleveren. Een kerstdessert dat zo op tafel staat is dus wel zo fijn. De Notenshop heeft sinds kort glutenvrije stroopwafelstukjes in het assortiment. Ja, je leest het goed: glutenvrij! Combineer de stroopwafelstukjes met mini karamel en heerlijke vanille mascarpone en je hebt een goddelijk kerstdessert. Het mascarponemengsel kan al een dag eerder gemaakt worden, zodat je in alle rust de andere gangen van het kerstmenu kan maken. Het enige wat je hoeft te doen is stapelen en je dessert is klaar!
- Aantal porties: 4 personen
- Tijd bereiding: 15 minuten
- Keukenbenodigdheden: 4 glaasjes en een spuitzak met rond spuitmondje (of knip een puntje van de spuitzak)
Bereidingswijze
- Klop de slagroom met de vanillesuiker, kristalsuiker en klopfix stijf.
- Klop kort de mascarpone mee met de slagroom.
- Doe het mascarponemengsel in een spuitzak.
- Verdeel stroopwafelstukjes over de glaasjes (1 el per glaasje).
- Verdeel mini karamel over de stroopwafelstukjes (1/2 el per glaasje).
- Spuit mascarpone op de stroopwafelstukjes.
- Herhaal stap 4,5 en 6.
- Maak af stroopwafelstukjes en mini karamel.
Opmerkingen (0)