Glutenvrij pompoenbrood
Er gaat maar weinig boven bakken tijdens een regenachtige dag én een heerlijk geurende keuken! Dit herfstige pompoenbrood is ideaal voor deze tijd van het jaar.
10 min. + 45 min. oventijd
Maak gemakkelijk en snel dit glutenvrije pompoenbrood. De pompoen is een heerlijke smaakmaker in dit brood en zorgt voor een brood die zowel hartig als zoet te eten is!
Het recept is super makkelijk. Roer alle ingrediënten door elkaar, schuif je brood de oven in en klaar is die. Snijd een lekkere dikke plak af en geniet!
- Aantal porties: 10-12
- Bereidingstijd: 10 min. + 45 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: mengkom, spatel, weegschaal en cakeblik
Bereidingswijze
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden en een cakeblik te bekleden met bakpapier of deze heel goed in te vetten.
- Roer de eieren samen met de pompoenpuree los en schep hier de melen, het bakpoeder, kruiden, zout en de honing doorheen totdat je geen klontjes meer hebt.
- Los de baking soda op in de appelazijn en schep deze als laatst door je beslag heen.
- Schep je beslag in de cakevorm, strijk glad en garneer met de pompoenpitten.
- Zet je brood voor 40 a 45 minuten in de oven.
- Laat afkoelen voordat je het brood aansnijdt en geniet ervan!
Is je pompoenpuree heel dik? Voeg dan een scheutje (amandel)melk toe aan het beslag.
Opmerkingen (3)
We hebben het voor je nagevraagd. Je moet de pompoen koken, afgieten en dan laten afkoelen en pureren. Als de puree na het pureren nog te waterig is kan je een klein beetje maizena erdoorheen roeren. Als de puree te dik wordt kan je er weer water bijvoegen.
Veel kookplezier!
Groetjes,
De Notenshop