Glutenvrij maanzaad en citroen ontbijttaartje
Het wordt steeds mooier weer en dan heb ik altijd zin in frisse smaken en zomerse gerechtjes. Mijn recept is dan ook echt geïnspireerd op de zomerse citroen drankjes en ijsjes die ik dan altijd eet en drink. Maar de smaak van citroen leek mij ook heel lekker in een ontbijttaartje en dan vooral in combinatie met maanzaad.
20 min. + 10 min. oventijd
Zo bedacht en zo ontstaan! Ik maakte een klein en gezond glutenvrij ontbijttaartje waar de smaak van citroen heerlijk naar voren komt en de maanzaad voor een klein krokantje zorgt in het deeg. Een verrassend smakelijk taartje dat perfect is voor het ontbijt maar ook zeker lekker is bij de koffie en thee of als toetje!
- Aantal porties: Voor 1 taartje van 12 cm
- Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. oventijd + 2 uur afkoeltijd.
- Keukenbenodigdheden: Oven, springvorm van 12cm, bakpapier, rasp, kom en een lepel/spatel.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed je springvorm met bakpapier of vet deze goed in.
- Ontpit de dadel, rasp de citroen en pers deze uit. Kneed van de ingrediënten een deeg en bedek hier de bodem van je springvorm mee. Blijft je deeg teveel plakken, maak dan je handen een beetje nat.
- Bak de bodem voor 10 minuten af in de oven en laat afkoelen voordat je verder gaat.
- Maak de gelatine klaar volgens de verpakking.
- Roer de gelatine door de yoghurt en het citroensap en roer goed door elkaar. Schenk op je bodem en zet je taartje voor minimaal 2 uur in de koelkast.
- Garneer je taartje met jouw favoriete toppings en geniet ervan.
Opmerkingen (1)