Gezondere roze koeken taart
Deze roze koeken taart moet je een keer geprobeerd hebben. Super leuk om iemand mee te verrassen of om gewoon voor jezelf te houden. Een feest voor iedereen.
20 min. + 20 min. oventijd
Vannacht droomde ik over roze koeken, je kan vast wel raden wat er vandaag over het aanrecht paradeerde! Inderdaad een mega grote roze koeken taart! Super leuk om iemand mee te verrassen of als traktatie na de geboorte van een kleine baby. Glutenvrij, lactosevrij én een feest voor iedereen.
Voor één roze koeken taart
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht of 170 graden onder en bovenwarmte. Bekleed de springvorm met het bakpapier.
- Doe de melen, bakpoeder en het zout in een mengkom. Spatel hier de overige ingrediënten doorheen, totdat er een egaal beslag zichtbaar is.Gebruik eventueel een mixer.
- Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm. Schuif de bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 20 minuten.
- Laat de koek afkoelen buiten de oven. Ga ondertussen aan de slag met het maken van het glazuur.
- Druk ondertussen de frambozen door een fijne zeef, zodat je alleen sap over zal houden. Meng dat beetje bij beetje met de poedersuiker Icing of poedersuiker tot een dik glazuur dat mooi roze is. Verdeel het glazuur over de afgekoelde koekbodem.
- Zet de roze koeken taart nog even in de koelkast zodat het galzuur uit kan harden. Garneer de taart eventueel met de pistachenoten.
Opmerkingen (1)