Gezondere marmercake
Een heerlijk gezonde marmercake die je zo hebt gemaakt!
10 min. + 30 min. oventijd
Een marmercake maar dan zonder boter. Ik maakte deze cake met producten die je vast wel in huis hebt. Dus geen moeilijk gedoe! Heerlijk smeuĆÆg van structuur met een vleugje cacao.
Lekker voor bij je kopje thee of na je workout. Simpel om te maken, en dat wil toch iedereen tegenwoordig.
- Aantal personen: 8 - 10
- Bereidingstijd: 10 min + 30 min oventijd
- Keukenbenodigdheden: cakeblik van 21 cm, 2 mengkommen, spatel en bakpapier
Bereidingswijze
- Meng alle droge ingrediƫnten behalve het cacaopoeder. Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Voeg samen met de geprakte bananen, eieren, agavesiroop en yoghurt.
- Als laatste meng je de baking soda met het citroensap en roer deze door het beslag.
- Verdeel het beslag in 2 gedeeltes en meng het cacaopoeder door 1 gedeelte.
- Doe het beslag om en om in het bakblik en maak dan met een mes wat draaiende bewegingen door het beslag.
- Zet de cake 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de cake goed afkoelen op een rooster en decoreer evt. met een drizzle van chocolade.
Opmerkingen (4)
Mis alleen de oven temperatuur