Gezondere haverkoeken met dadel en kaneel
Haverkoeken zijn altijd een goed idee. En zeker in combinatie met de natuurlijke zoetmaker: dadel. Maak ze helemaal af met een beetje kaneel.
20 min. + 20 min. oventijd
Haverkoeken zijn naast dat ze een verantwoorde snack zijn, ook nog eens erg lekker en voedzaam.
- Aantal porties: 8-10 stuks
- Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: steelpannetje, mes, snijplank, bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Ontpit de dadels en snijd in zo klein mogelijke stukjes.
- Smelt de margarine in een steelpannetje op laag vuur.
- Doe de dadels bij in het pannetje en bak voor zo’n 10 minuten mee, tot de dadelstukjes ‘kapot’ zijn.
- Haal het pannetje van het vuur en voeg de baking soda toe, roer goed door en laat dan afkoelen.
- Hak de pinda’s fijn.
- Als het dadel mengsel wat is afgekoeld, voeg je de havermout, pinda’s, kaneel en zout toe en meng je met een handen tot een deeg.
- Maak middelgrote balletjes met je handen en leg op een bakplaat met bakpapier, druk daarna iets plat met je handen.
- Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar.
Opmerkingen (0)