Gezonde upside down perzikcake
Een eenvoudig recept maar een plaatje om te serveren! Het wordt weer voorjaar en we smachten allemaal naar een heerlijk zonnetje. Deze upside down perzikcake ziet er al net zo zonnig uit als een echt zonnetje!
15 min. + 35 min. oventijd
Deze upside down perzikcake is koolhydraatbewust, suikerverlaagd en eiwitrijk! Door het gebruik van eiwitpoeder, havermeel en amandelmeel hou je de koolhydraten laag en kun je zorgeloos genieten van een puntje perzikcake. De perzikcake is ook heerlijk als ontbijt, snij dan een wat groter puntje of serveer met een schep kwark.
- Aantal: 16 puntjes
- Bereidingstijd: 15 min. + 35 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: mixer, mengkom, spatel, bakvorm 22cm, oven.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht en vet een ronde bakvorm in. Voeg vervolgens alle ingrediënten voor de cake toe aan een mengkom. Mix dit romig met de mixer.
- Snijd de perziken in dunne plakjes en leg deze op de onderkant van je ingevette bakvorm. Spatel daarna het beslag in de bakvorm en bak 30 á 35 min in de oven.
- Laat daarna 15 min. buiten de oven afkoelen, vervolgens draai je de bakvorm om en laat hem nu volledig afkoelen.
- Verwarm de zero jam zodat het vloeibaar wordt. Schenk dit over de bovenkant van de cake en snijd de cake in stukjes.
Opmerkingen (2)
Dank je
We hebben het voor je nagevraagd bij de ambassadeur. De vorm is van het merk Nordic Ware. Ze had de bakvorm een tijdje geleden gekocht, maar ik zag op de website wel andere bakvormen die erg op deze leek.
Veel bakplezier!
Groetjes,
De Notenshop