Gezonde bananencake zonder ei
Als je op zoek bent naar een gezonde chocoladecake met een smeuïge structuur, dan moet je deze echt proberen.
50 min.
Een cake is hier thuis nog nooit zo snel op gegaan. Het smeuïge ontstaat door de bananen in combinatie met de suikervrije stroop. Daarnaast is het gebruik van hazelnotenmeel een fijne afwisseling met alleen amandelmeel.
In dit recept zijn alleen chocolade chips toegevoegd aan de vulling. Maar je kunt dit recept heel goed gebruiken als basisrecept en toevoegingen naar eigen wens kiezen. Denk bijvoorbeeld aan je lievelings noten.
- Aantal porties: 12 porties
- Bereidingstijd: 50 min.
- Keukenbenodigdheden: mixer, mengkom, spatel, weegschaal en een cakevorm.
Voedingswaarden per blokje: 148 kcal, 5.6 g eiwit, 6.7 g koolhydraten waarvan 7.3g vezels en 4.8 g suiker, 9.6 g vet, waarvan 0.8 g verzadigd.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht en zet de cakevorm klaar.
- Prak de bananen en voeg daarna alle ingrediënten erbij. Mix 2 min en spatel daarna de chocolade chips erdoor.
- Bak de bananencake 45 a 50 minuten in de oven en laat daarna buiten de oven afkoelen.
Opmerkingen (0)