Gezonde appelcake met cheesecake vulling
30 min. + 60 min. oventijd
Een gezonde appelcake met cheesecake vullingnoten, dit klinkt toch waanzinnig?! Vandaag ruilen we het bekende bananenbrood in voor een decadente glutenvrije smaaksensatie. Met slechts enkele ingrediënten tover jij deze parel op tafel. Dit wil je!
Aan de slag!
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.
- Snijd de appels in stukken en ontdoe deze van het klokhuis.
- Maal de appels tot moes met een keukenmachine, voeg de eieren, zoetmiddel, het citroensap en de specerijen toe en blend het appelmengsel nogmaals tot een mooi beslag.
- Doe het havermeel en het bakpoeder in een mengkom en spatel hier het appelmengsel doorheen.
- Schenk de helft van het beslag in de springvorm.
- Snijd de appel voor de vulling in stukjes en verdeel de helft van de stukjes samen met de rozijnen over het beslag.
- Verdeel hier met een kleine lepel enkele schepjes van de stevige yoghurt overheen. Dek dit af met het overige beslag.
- Top de cake met de overige appelstukjes, stevige yoghurt en de pecannoten.
- Schuif de cake de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 60 minuten. De cake is goed wanneer een satéprikker hier droog uitkomt.
- Laat de cake afkoelen buiten de oven en zet de cake in de koelkast voor een uur zodat de cheesecakevulling goed op kan stijven.
- Ik kan je beloven dat het de moeite waard is! Geniet ervan!
Opmerkingen (2)
Bedankt voor je bericht! De sinaasappelsap staat als ingrediënt voor de vulling aangegeven. Het klopt dat het in het recept niet aangegeven staat waarvoor dit is, excuses daarvoor. Dit kan gemengd worden met de kokosyoghurt voor een lekkere frisse toevoeging.