Gezond bananenbrood
Van dit gezonde bananenbrood met appelstukjes kan je zorgeloos van blijven genieten! Met dit recept maak je binnen een handomdraai een heerlijke snack.
10 min. + 40 min. oventijd
Niets zo lekker als een verse plak bananenbrood bij de koffie als ontbijt. Met dit eenvoudige recept scoor je hoe dan ook punten!
- Aantal porties: 10 -12
- Bereidingstijd: 10 min. + 45 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: mengkom, spatel, cakevorm #20 cm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
- Prak de banaan fijn en ontdoe de medjoul dadels van hun pit en snijd in grove stukjes.
- Roer de eieren en de yoghurt los en roer dit door de geprakte banaan en dadel stukjes heen.
- Schep het meel, bakpoeder, kaneel en appel stukjes door het beslag totdat je geen klontjes meer hebt.
- Giet het beslag in het cakeblik en bak in 40 a 45 gaar.
- Laat even afkoelen voordat je het brood aansnijdt.
- Dit bananenbrood is goed in te vriezen en blijft 2 a 3 dagen lekker in een goed afgesloten trommel in de koelkast.
Opmerkingen (0)