Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Gevulde eieren

0
(0)
Ga voor de klassieke versie met een heerlijke kerriesmaak of maak ze af met een luxe topping van gerookte zalm, uitgebakken spekjes of (imitatie) kaviaar!
25 min.
Gevulde eieren

Het hoogtepunt van elk feestje! Onofficieel cultureel erfgoed en als je het ons vraagt is geen kringverjaardag, Kerst- of Paasbrunch compleet zonder zelfgemaakte gevulde eitjes.

Tip: Wil je de gevulde eieren meenemen naar een feestje? Volg het recept tot en met stap 4, en neem de halve eieren en de vulling (in een spuitzak) apart van elkaar mee. Zo zijn ze een stuk makkelijker te vervoeren en hoef je ze ter plaatse alleen nog maar te vullen. Wil je de eieren een dag van tevoren voorbereiden, bewaar de halve eiwitten dan in een bak met water en de vulling in een spuitzak (beide in de koelkast).

  • Aantal porties: voor 8 personen
  • Bereidingstijd: 20 min. + 8 min kooktijd
  • Keukenbenodigdheden: pan, koksmes, theelepel, vork, spuitzak en eventueel een gekarteld spuitmondje

Bereidingswijze

1. Zet alle ingrediënten klaar.

2. Zet een ruime pan met kokend water op het vuur. Leg de eieren met behulp van een lepel voorzichtig in het water en breng het water weer aan de kook. Kook de eieren in 8 minuten hard.

3. Giet de eieren af en leg ze in een kom met koud water. Pel de afgekoelde eieren en halveer ze over de lengte met behulp van een groot mes. Wip de dooiers met een lepeltje voorzichtig uit de halve eieren.

4. Prak de dooiers met de mayonaise en overige smaakmakers helemaal fijn en smeuïg. Proef en breng zo nodig nog wat verder op smaak. De vulling mag aan de zoute kant zijn.

5. Doe de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit in elk half ei een mooie toef vulling (of gebruik twee theelepels om de vulling in de halve eieren te scheppen). Maak af met een snufje paprikapoeder, verse kruiden of een luxe topping.

Eiersalade, gevulde eieren met gerookte zalm en andere variaties

De klassieke vulling met kerrie is natuurlijk heerlijk, maar je kunt het ook weglaten of vervangen door een subtielere smaak zoals paprikapoeder, of juist een pittige variatie zoals wasabi. Voor een light-versie kun je de helft van de mayonaise vervangen door yoghurt. Voor extra luxe gevulde eieren kun je kiezen voor een feestelijke topping. Denk bijvoorbeeld aan gerookte zalm, truffel, kleine blokjes uitgebakken spek of zelfs (imitatie) kaviaar.

Daarnaast kun je de eieren zelf op een natuurlijke manier een kleurtje geven. Bijvoorbeeld door de gepelde eieren na het koken 30 minuten in een bak met bietensap te leggen. Voor Halloween kun je de gevulde eieren met een plakje olijf op een spinnetje of ogen laten lijken. Extra griezelig wanneer je de schil na het koken een beetje kneust en de eieren een paar uur in een badje met rode kool legt, waardoor er een patroon van aderen op de eieren ontstaat. Voor een groene vulling kun je de dooiers met een bosje peterselie in de keukenmachine doen.

En we kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar blijven er toch gevulde eieren over na een feestje? Snij ze in kleine stukjes en schep even om voor een heerlijke zelfgemaakte eiersalade!

Dit bericht is geplaatst in Borrelhapjes recepten, Bijgerechten, Hartige bakrecepten en getagged met Zout

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Zeezout Fijn
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout Fijn
500 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,25
 2,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
34,95
 1,40/kg
Natural Spices Paprika Poeder (70 gram)
Natural Spices
Waardering:
93% of 100
2,49
Niet op voorraad