Gevulde chocolade dadels
Dadels gevuld met amandelpasta & gekarameliseerde pecannoten, omhuld in een laagje chocolade, YUMMIE!
10 min.
Deze verzadigende snack is ook nog eens vegan en flans je met maar 5 ingrediënten in 10 minuten in elkaar. Bewaar ze in de koelkast om altijd een zoete snack achter de hand te hebben.
- Aantal porties: 12 dadels
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Keukenbenodigdheden: Steelpan, hittebestendige kom die op de pan past, cocktailprikkers, spuitzak, vriezer, steelpan, bakpapier
Hoe maak je gevulde chocolade dadels?
- Rooster de pecannoten in een kleine steelpan op middelhoog vuur tot geurig en goudbruin. Voeg de maple syrup, kaneel & een snufje zout toe en roer tot alle noten omhuld zijn. Bak voor nog een halve minuut tot een minuut en haal ze van het vuur.
- Snijd de dadels in de lengte open en haal de pit eruit. Let op, de dadel moet niet in zijn geheel doorgesneden worden.
- Doe de amandelpasta in een spuitzak en vul de dadels met amandelpasta.
- Hak de pecannoten in grove stukken en stop ook de pecannoten in de dadels.
- Leg de gevulde dadels kort in de vriezer om op te stijven.
- Terwijl de dadels opstijven, smelt je chocolade & kokosolie au bain-marie.
- Wanneer de chocolade gesmolten is, haal je de dadels uit de vriezer. Prik een dadel op een cocktailprikker, omhul deze in gesmolten chocolade en leg hem op een met bakpapier bekleed bord.
- Sprenkel wat zeezoutvlokken over de omhulde dadels en laat het geheel opstijven in de koelkast.
- Zodra de chocolade gestold is, genieten maar!
Opmerkingen (0)