Geroosterde wortels uit de oven met hummus
Deze geroosterde wortels uit de oven zijn een super gemakkelijk bijgerecht. De wortels zijn zo klaar!
10 min. + 45 min. oventijd
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 10 minuten + 45 oventijd
- Keukenbenodigdheden: ovenschaal, aluminiumfolie, mengkom, spatel
Zo maak je de geroosterde wortels
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de wortels in de breedte in maar snijd ze niet helemaal door. Meng in een kleine kom de olijfolie met de honing, komijn, tijm en knoflookpoeder.
- Leg de wortels in een ovenschaal. Verdeel de gekruide olijfolie over de wortels en breng op smaak met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie.
- Bak de wortels 35-45 minuten in de oven of totdat ze goed gaar zijn.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie en rooster de pijnboompitten/amandelschaafsel goudbruin. Snijd de peterselie fijn.
- Verdeel de hummus over een schaal of diepbord. Leg de geroosterde wortels erboven op en garneer met de pijnboompitten/amandelschaafsel, peterselie en cranberries/granaatappel pitjes.
Opmerkingen (0)