Gemarineerde tofu
Tofu is een echte musthave in de keuken als je plantaardig, vegetarisch of ‘flexitarisch’ eet. Het van sojabonen gemaakte blok bevat veel eiwitten en is daarom zo geschikt als vleesvervanger. Alleen sommige mensen vinden het maar smakeloos en lopen er daardoor in de supermarkt met een grote boog omheen. Maar niet getreurd; vandaag deelt De Voedzaak heerlijk gemarineerde tofu. Het lijkt wel zondagse kost!
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 25 min.
- Keukenbenodigdheden: koekenpan, wokpan, snijplank, mes
Bereiding
Tofu
1. Verhit de sesamolie en tamari in de koekenpan.
2. Zodra de olie ‘dun’ wordt, kun je er wat sambal aan toevoegen.
3. Roer de ingrediënten goed door elkaar en voeg er vervolgens het hele blok tofu aan toe.
4. Bak deze aan alle kanten mooi bruin en krokant.
Roerbak
1. Snij de groenten voor de roerbak en verhit wat sesamolie in de wok.
2. Voeg de groenten er aan toe en roerbak ze in korte tijd op hoog vuur gaar.
3. Strooi tot slot de kruiden er overheen en verdeel deze goed door de groenten met een spatel.
4. Zet het vuur dan wel wat lager, want de kruiden bakken anders snel aan.
5. Breng tot slot eventueel nog op smaak met wat zout en peper en klaar is je makkelijke maaltijd!
Opscheppen
1. Snij de tofu op een snijplank met een scherp mes.
2. Verdeel het blok eerst in de breedte in plakken van ongeveer 1 centimeter breed en verdeel de plakken vervolgens in de voor jouw gewenste maat.
3. Schep nu eerst wat roerbakgroenten op je bord en verdeel de tofu er overheen.
Ben je nu een fanatiek sporter, dan is volkoren zilvervliesrijst heerlijk on the side, maar uiteraard kun je ook variëren met wat kokosrasp, sesamzaadjes of paranoten er over heen.
Opmerkingen (2)
Hmm lekker! Succes met het maken.
Groetjes, De Notenshop