Gekarameliseerde ananas cake
Deze tropische cake maak je in een handomdraai en ziet er tegelijkertijd geweldig uit.
30 min. + 30 min. oventijd
Veras je gasten met deze makkelijke upside down ananas cake. De gekarameliseerde ananas geeft deze heerlijke cake een fris en zoete smaak. Bestrooi de cake eventueel met wat kokosschaafsel voor een extra tropisch tintje.
- Aantal porties: 12
- Bereidingstijd: 30 min. + 30 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, maatbeker of cups, vierkante ovenschaal of bakvorm, handmixer
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eieren op met een handmixer samen met het vanille extract en de kristalsuiker. Doe dit voor ongeveer 1 minuut op de hoogste stand.
- Voeg hier het ananassap en zonnebloemolie aan toe. En mix kort door elkaar.
- Voeg als laatste de bloem, bakpoeder en zout toe en meng alles tot een egaal geheel in 1 minuut.
- Vet een ovenschaal of bakblik in met boter en smelt de rest van de boter in een pannetje. Giet de gesmolten boter vervolgens in de bakvorm.
- Strooi de lichtbruine basterdsuiker over de gesmolten boter en leg hierop de ananasringen. Giet het cakebeslag over de ananas. Bak de cake voor 30 minuten in de oven. Test met een prikker of de cake klaar is voordat je hem uit de oven haalt.
- Laat de cake goed afkoelen. Snijd vervolgend met een mes langs de randen van de cake en leg een bord of snijplank tegen de bakvorm aan en draai de cake om. Laat de cake uit de bakvorm glijden en serveer.
Opmerkingen (0)