Gegrilde asperges met burrata, citroen en truffelhoning
Heerlijkegegrilde asperges met heerlijke toppings, makkelijk en snel te maken.
20 min.
Het aspergeseizoen is in volle gang en deze veelzijdige groente kun je op zoveel manieren bereiden! Met dit makkelijke recept maak je een lekker bijgerecht of lunch dat bij iedereen in de smaak zal vallen.
- Aantal porties: 2-3
- Bereidingstijd: 20 minuten.
- Keukenbenodigdheden: ovenschaal, pan, bord.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd 1-2 cm van de onderkant van de asperges af en leg ze in een ovenschaal
- Breng de asperges op smaak met 1el olijfolie, het paprikapoeder, knoflookpoeder, wat zout en peper en de rasp van een halve citroen
- Gril de asperges voor 15 minuten in de oven
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan goudbruin
- Haal de asperges uit de oven om iets af te koelen
- Pak een bord en leg hier de burrata op, vervolgens de groene asperges en breng nu het geheel helemaal op smaak met extra versgemalen peper, olijfolie, extra citroenrasp, de pijnboompitten, tuinkers, basilicum, chili en natuurlijk de truffelhoning.
- Serveer met wat vers stokbrood en geniet!
Opmerkingen (0)