Gebakken peertjes met pistache noten
Vandaag deel ik een heel fijn recept dat je zowel als ontbijt kan eten of als een luxe dessert kan serveren!
5 min. + 30 min. oventijd
De heerlijke combinatie van zachte, ovengebakken peertjes en een knapperige nootjes doet het namelijk altijd goed! Je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig en het kost maar een paar minuten om de peertjes de oven in te schuiven. Zit je er klaar voor?
- Aantal porties: 1
- Bereidingstijd: 35 min.
- Keukenbenodigdheden: Een oven, snijplank, keukenmes en een lepel.
Bereidingswijze
- Snij de peertjes in de lengte door het midden en verwijder het klokhuis met een lepel. Snijd in de lengte een klein laagje van de bolle kant weg zodat de peertjes stabiel blijven liggen.
- Besprenkel met kaneelpoeder, vul de peertjes met biologische pistachenoten en schenk als laatste wat karamelsaus over de peertjes
- Bak in de oven voor 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Serveer met ijs of yoghurt, maar ze zijn ook heerlijk om zo op te eten!
Opmerkingen (1)