Frisse salade met geroosterde aardappels en zonnebloempitten
Heerlijke frisse salade met geroosterde aardappelen, komkommer, radijsjes en pijnboompitten. Erg lekker bij een stukje vlees of vis.
Nu de zomer in aantocht is, is het tijd voor frisse salades die niet te zwaar op de maag vallen maar ook verfrissend zijn én lekker. Deze overheerlijke salade is een feestje voor iedereen!
- Aantal porties: 1-2
- Bereidingstijd: 20 min.
- Keukenbenodigdheden: Oven, keukenmes, snijplank, bakpapier, bakplaat, mengkom
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aardappels in stukken van ongeveer 2 cm.
- Leg ze op een bakpapiertje op een bakplaat.
- Besprenkel met een beetje olijfolie en wat cajun kruiden. Hussel even door elkaar. Doe ze in de oven voor ongeveer 20 minuutjes.
- Snijd ondertussen de groenten fijn. Verwijder de zaadlijst uit de komkommer en snijd in dunne reepjes. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng dan de ingrediënten van de dressing met elkaar. Giet die bij de salade en meng goed!
- Haal dan de aardappels uit de oven en verdeel die over de salade. Als laatst voeg je de zonnebloem- en pompoenpitten toe voor de lekkere bite en gezonde vetten. Genieten maar!
Opmerkingen (1)