Frisse salade met crunchy noten
Een frisse salade heb je binnen een paar minuten gemaakt. Deze salade is extra speciaal door zelf de nootjes te roosteren en een smaakje te geven. Een salade maken kan iedereen, maar deze nootjes zorgen voor een heerlijke crunch die je niet wilt missen!
15 min.
De nootjes zijn zowel zoet als zout. Door de honing kristalliseren ze heerlijk en de kaneel en het zout geven heel veel smaak af zo samen. Vervolgens maak je een frisse salade met rood fruit, feta en avocado en je bijgerecht is klaar.
Zo simpel kan een lekkere salade zijn!
- Aantal porties: 2 porties
- Bereidingstijd: 15 min.
- Keukenbenodigdheden: Koekenpan, mengkom
Bereidingswijze
- Begin met het roosteren van de nootjes in een droge koekenpan totdat deze goudbruin zijn.
- Draai het vuur uit en voeg het zout en het kaneel toe en schep de nootjes flink om zodat de kruiden over alle nootjes zitten.
- Voeg vervolgens een eetlepel honing toe, haal de pan van het vuur en schep de nootjes goed om zodat de nootjes niet kunnen vastplakken aan je pan. Kies of je je nootjes nog wat zoeter wilt hebben en voeg dan de overige eetlepel honing toe.
- Laat de nootjes volledig afkoelen in de pan voordat je ze eruit haalt of laat ze afkoelen op een bord.
- Maak vervolgens de dressing door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen.
- Ik maakte een salade met rood fruit, spinazie en feta kaas. Maar avocado en komkommer passen er ook heel goed bij.
- Serveer de salade op een leuk bord, giet wat van de dressing erover heen en top af met de nootjes. Eet smakelijk!
Opmerkingen (0)