Frangipane
Frangipane wordt vaak gebruikt als vulling voor diverse gebakjes, zoals tartelettes, galettes, croissants, en de beroemde "Frangipane Taart" die populair is in de Franse keuken. De vulling heeft een smeuïge textuur en een delicate zoetheid, wat het perfect maakt voor bakken.
Hoewel de klassieke frangipane voornamelijk amandelen gebruikt, kunnen koks ook andere noten zoals hazelnoten of pistachenoten gebruiken om variaties op deze vulling te maken. Soms wordt er ook rum of andere likeuren aan toegevoegd om extra smaaklagen te creëren.
In dit recept vinden jullie de basis, die veelzijdig ingezet kan worden
- Aantal porties: 1 portie
- Bereidingstijd: 5 min + 15 minuten bakken
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, spatel
Bereidingswijze
- Mix je boter, amandelmeel & suiker tot dit een bal vormt.
2. Voeg als laatste stap je ei toe en meng tot het ei volledig is opgenomen.
3. Nu is je franigpane klaar voor gebruik! Smeer het op je favoriete gebakken bodem en bak voor ongeveer 15-20 min op 180 graden om gaar te bakken.
Opmerkingen (0)