Frambozen chocoladecake met pecannoten
Verwacht jij binnenkort mensen over de vloer? Blaas ze omver met deze verrukkelijke zoete én frisse cake!
15 min. + 45 min. oventijd
Makkelijke, glutenvrije frambozen en chocolade cake met pecannoten. Een heerlijke zoete en frisse cake die lekker is bij een kopje koffie of thee of met een bolletje ijs als toetje!
De frambozen zorgen voor een zuurtje, de chocolade voor een lekkere zoete smaak en de pecannootjes zorgen voor een knapperige bite. Combineer dit samen met amandelmeel, havermeel en kokosyoghurt en je hebt een hele fijne cake. Makkelijk te maken, snel klaar en zonder veel gedoe.
- Aantal porties: 12 plakjes
- Bereidingstijd: 15 min. + 45 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: cakeblik, handmixer of staande mixer, mengkom
Bereidingswijze
- Bekleed een cakeblik met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.
- Roer de eieren los samen met de kokosyoghurt.
- Meng de frambozen met de maïzena.
- Meng de havermeel, amandelmeel, kruiden, suiker en het bakpoeder door het natte beslag totdat je geen klontjes meer hebt.
- Schep nu de chocolade en de pecannoten door het beslag. Bewaar wat pecannoten als topping. Voor een extra luchtige cake los je nu de baking soda op in de appelazijn en schep je dit door het beslag.
- Schep nu de helft van het beslag in de vorm. Verdeel hier vervolgens de frambozen overheen en schep dan de rest van het beslag over de frambozen heen. Roer een paar keer door het beslag met een vork zodat de frambozen wat verspreid door de cake heen komen.
- Strijk de bovenkant van de cake glad en verdeel hier wat extra pecannoten overheen.
- Zet je cake voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt!
Opmerkingen (2)