Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Focaccia

5
(1)
Een deeg maken zonder te kneden, you don't knead to say more! Met dit basisrecept maak je zelf de lekkerste focaccia.
10 min. + 16-24 uur wachttijd + 20 min. baktijd
Focaccia

Knapperig van buiten, heerlijk zacht en luchtig van binnen met een heerlijke ‘chewy’ textuur. We hebben het natuurlijk over focaccia. Met dit basisrecept maak je zelf een heerlijke focaccia. Het beste deel? Je hoeft niet te kneden! 

Top het brood vlak voor het in de oven gaat met je favoriete toppings en genieten maar!

  • Aantal porties: 6-8
  • Bereidingstijd: 10 min. + 16-24 uur wachttijd + 20 min. baktijd
  • Keukenbenodigdheden: oven, grote rechthoekige bakvorm, grote beslagkom, maatbeker en weegschaal

Bereidingswijze

1.         Mix het water, gist en honing en roer dit tot een geheel. Laat dit 2 minuten staan.

focaccia recept

2. Voeg alle ingredienten aan je bloem toe, voeg het zout als laatste toe en zorg ervoor dat het de gist niet meteen raakt. Dit doodt de gistcellen en zorgt ervoor dat het brood niet rijst.

3. Meng het deeg met een lepel of spatel tot een grof beslag.

focaccia recept

4.  Bedek de kom met een schone theedoek en laat het 10 minuten rusten.

5. Nu wil je beginnen met het stretchen en vouwen van het deeg. Maak je vingers nat en pak je deeg erbij. Pak het deeg aan een zijde het verst van je af vast en til het langzaam omhoog, vouw het vervolgens over het deeg heen, naar je toe. Draai daarna je kom 45 graden en herhaal dit nog 8x, tot je 2 keer een rondje hebt gemaakt. 

focaccia recept

6. Zo ziet het deeg er naar de eerste ronde uit. Je voelt het deeg langzaam steviger worden en meer gluten ontwikkelen. Bedek de kom weer met een doek en laat nogmaals 10 minuten rusten

focaccia recept

7. Na de tweede keer rusten ga je voor de tweede ronde stretchen en vouwen. Herhaal hiervoor stap 6. 

focaccia recept

8. Na de tweede ronde vouwen bedek je het deeg met een laagje olijfolie. Dek daarna de kom af met afdekfolie en zet het deeg een nacht in de koelkast.

focaccia recept

9. De volgende dag is je deeg verdubbeld en zal het er zo uit zien. Zie je die mooie luchtbellen die zijn ontstaan? Je wilt hierdoor niet het deeg platslaan, we willen die luchtbellen behouden.

focaccia recept

10. Stort je deeg voorzichtig uit in een met olie bekleedde bakvorm.

focaccia recept

11. Vet je handen in met olie en til de lange zijkanten van het deeg een voor een op en vouw dit naar de overkant. Pak daarna het deeg aan de onderkant op en vouw de boven en onderkant onder het deeg. Uiteindelijk wil je een vierkant pakketje overhouden die evenredig is qua dikte.

12. Dek de pan af met een bakplaat en laat 2 uur buiten de koelkast rijzen. Na 2 uur zal het deeg uitgespreid zijn naar alle hoeken van de pan. Is dit niet zo? Help het deeg dan voorzichtig en trek vanuit de onderkant naar de hoeken.

focaccia recept

13. Vet nu je vingers nogmaals in en maak de welbekende ‘dimpels’ in het deeg. Top het daarna met je favoriete toppings of laat hem naturel met olie en zout. 

14. Bak je focaccia op 190-200C voor 20-25 minuten, of tot het deeg goudbruin en krokant is.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Bijgerechten, Bakrecepten en getagged met Honing, Gist

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie