Feest macaron-taartje
Dit feestelijke macaron-taartje is een kleurrijke explosie van smaken, perfect voor iedere, speciale gelegenheid!
30 min. + 2 uur wachttijd

Ontdek de kunst van het maken van delicate vanille macarons, een tijdloos Frans dessert dat zowel elegant als onweerstaanbaar is. Perfect voor elke feestelijke gelegenheid, zo mag deze op de paastafel niet ontbreken.
- Aantal porties: voor 7 personen
- Bereidingstijd: 15 min. voorbereiden + 2 uur rusten en 15 min. afbakken
- Keukenbenodigdheden: oven, macaronmat, mixer, grote kom en een spatel
Bereidingswijze
- Zeef de poedersuiker en het amandelmeel samen in een grote kom, en zorg ervoor dat er geen klontjes zijn.
- Klop in een andere kom het eiwit tot zachte pieken. Voeg beetje bij beetje de kristalsuiker en vanille-extract toe en klop verder tot er stijve pieken vormen.
- Voeg de droge ingrediënten in drie delen toe aan het opgeklopte eiwit, en vouw ze voorzichtig door elkaar met een spatel. Voeg voedselkleurstof toe indien gewenst.
- Schep het mengsel in een spuitzak met een ronde spuitmond. Spuit kleine cirkels (ongeveer 3 cm in diameter) op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Laat de macarons 1 tot 2 uur rusten, totdat ze een droge huid vormen.
- Verwarm de oven voor op 150°C. Bak de macarons gedurende 15-18 minuten, of tot ze stevig aanvoelen.
- Laat volledig afkoelen op de bakplaat voordat je ze voorzichtig losmaakt.
- Klop de boter tot deze romig is. Voeg de poedersuiker, vanille-extract en melk toe en klop verder tot een gladde en luchtige crème.
- Voeg extra poedersuiker toe als je meer vulling wilt maken, en klop tot alles goed gemengd is.
- Schep de vanillevulling in een schone spuitzak.
- Leg een schelp macaron met het voetje naar beneden op een schotel, leg ze in een bloemetje door 1 in het midden te leggen en er 6 omheen te leggen.
- Spuit een kleine hoeveelheid vulling op de helft van de macaronschelpen.
- Plaats voorzichtig een andere helft bovenop de vulling en druk zachtjes aan.
- Herhaal dit en eindig met mooie toefjes botercréme. Top af met leuke versieringen van bijvoorbeeld Pasen.
- Laat de macarons minstens 24 uur in de koelkast rusten voor de beste smaak en textuur.
Opmerkingen (0)