Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt
95% van 100
9.5 / 10
Toon alle reviews

Feest macaron-taartje

0
(0)
Dit feestelijke macaron-taartje is een kleurrijke explosie van smaken, perfect voor iedere, speciale gelegenheid!
30 min. + 2 uur wachttijd
Feest macaron-taartje

Ontdek de kunst van het maken van delicate vanille macarons, een tijdloos Frans dessert dat zowel elegant als onweerstaanbaar is. Perfect voor elke feestelijke gelegenheid, zo mag deze op de paastafel niet ontbreken.

  • Aantal porties: voor 7 personen
  • Bereidingstijd: 15 min. voorbereiden + 2 uur rusten en 15 min. afbakken
  • Keukenbenodigdheden: oven, macaronmat, mixer, grote kom en een spatel

Bereidingswijze

  1. Zeef de poedersuiker en het amandelmeel samen in een grote kom, en zorg ervoor dat er geen klontjes zijn.
  2. Klop in een andere kom het eiwit tot zachte pieken. Voeg beetje bij beetje de kristalsuiker en vanille-extract toe en klop verder tot er stijve pieken vormen.
  3. Voeg de droge ingrediënten in drie delen toe aan het opgeklopte eiwit, en vouw ze voorzichtig door elkaar met een spatel. Voeg voedselkleurstof toe indien gewenst.
  4. Schep het mengsel in een spuitzak met een ronde spuitmond. Spuit kleine cirkels (ongeveer 3 cm in diameter) op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Laat de macarons 1 tot 2 uur rusten, totdat ze een droge huid vormen.
  6. Verwarm de oven voor op 150°C. Bak de macarons gedurende 15-18 minuten, of tot ze stevig aanvoelen.
  7. Laat volledig afkoelen op de bakplaat voordat je ze voorzichtig losmaakt.
  8. Klop de boter tot deze romig is. Voeg de poedersuiker, vanille-extract en melk toe en klop verder tot een gladde en luchtige crème.
  9. Voeg extra poedersuiker toe als je meer vulling wilt maken, en klop tot alles goed gemengd is.
  10.  Schep de vanillevulling in een schone spuitzak.
  11. Leg een schelp macaron met het voetje naar beneden op een schotel, leg ze in een bloemetje door 1 in het midden te leggen en er 6 omheen te leggen.
  12. Spuit een kleine hoeveelheid vulling op de helft van de macaronschelpen.
  13. Plaats voorzichtig een andere helft bovenop de vulling en druk zachtjes aan.
  14. Herhaal dit en eindig met mooie toefjes botercréme. Top af met leuke versieringen van bijvoorbeeld Pasen.
  15. Laat de macarons minstens 24 uur in de koelkast rusten voor de beste smaak en textuur.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten en getagged met Amandelmeel, Vanille extract, Poedersuiker

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,50
 12,86/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
9,95
 9,95/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
99,95
 8,00/kg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
93% of 100
21,95
Poedersuiker
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,45

Poedersuiker
Poedersuiker
500 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,45
 4,90/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
82,95
 3,32/kg
Zeezout Fijn
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout Fijn
500 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,25
 2,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
34,95
 1,40/kg
Kristalsuiker
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 2,25

Kristalsuiker
Kristalsuiker
750 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 3,00/kg