Eton mess met stoofpeertjes en pecannoten
Maak thuis dit overheerlijke toetje voor tijdens het kerstdiner!
10 min.
Soms kan iets simpels zo lekker zijn! Bij een Eton mess is dit zeker het geval, dit inmiddels klassieke dessert bestaat uit aardbeien, slagroom en knapperig schuim. In dit recept geven we deze klassieker een heerlijk winterse twist! Dit recept is met stoofpeertjes en mascarpone. Het schuim kun je zelf maken of afmaken met kant en klare meringues.
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Keukenbenodigdheden: handmixer of staafmixer met garde, mengkom, spatel, 4 mooie glazen
Bereidingswijze
- Roer de mascarpone los samen met de vanille, suiker en limoenrasp.
- Klop de slagroom stevig. Roer de helft hiervan door het mascarpone mengsel. Doe dan dit geheel weer bij de andere helft slagroom en spatel luchtig door elkaar.
- Snij de stoofperen in blokjes of plakjes en verbrokkel de schuimkransjes.
- Verdeel alle 3 de onderdelen op een speelse manier in het glas. Maak af met de geroosterde pecannoten. Smullen maar!
Opmerkingen (0)