Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Earl Grey Crème Brûlée

0
(0)
Maak zelf Earl Grey Crème Brûlée, bloemig en citrusachtig, met dit makkelijke recept en de smaak zal voortreffelijk zijn!
10 min. + 30 min. oventijd
Earl Grey Crème Brûlée

Crème brûlée klinkt als een heel fancy toetje, maar is eigenlijk niet zo moeilijk om te maken. Deze crème brûlée heeft de heerlijke smaak van Earl Grey, bloemig en citrusachtig. Het leuke van crème brûlée is de gekaramelliseerde bovenkant die in scherven uit elkaar barst als je erop slaat met een lepeltje. Romige crème en crunchy karamel zijn heerlijk samen!

  • Aantal porties: 4 personen
  • Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. oventijd + 4 uur afkoeltijd
  • Keukenbenodigdheden: kom, garde, pannetje, bakblik en een crème brûlée brander

Bereidingswijze:

  1. Verhit de oven voor op 160 graden.
  2. Verhit in een klein pannetje de slagroom tot er bubbeltjes langs de rand verschijnen. Doe de theezakjes erin en laat vijf min. trekken. Knijp de zakjes goed uit en voeg vervolgens zout en vanille toe aan de slagroom.
  3. Mix in een kom de eieren en suiker totdat het mengsel egaal is.
  4. Terwijl je aan het mixen bent, giet je langzaam de slagroom erbij. Blijf mixen, zodat de eieren niet gekookt worden. Kook ondertussen wat water.
  5. Zet de bakjes die je wil gebruiken in een bakblik. Verdeel het mengsel over de bakjes en zet het bakblik in de oven.
  6. Giet, terwijl het bakblik in de oven staat, kokend water tot ongeveer de helft van de bakjes.
  7. Bak het ongeveer 30 min. tot het midden van de crème nog een beetje beweegt als je het bakje heen en weer schudt.
  8. Haal de bakjes voorzichtig uit het water en laat de crème ongeveer vier uur opstijven in de koelkast.
  9. Als de crème koud is, kun je er een laagje suiker overheen strooien. Let op dat het niet een te grote laag wordt. Je kan altijd later meer toevoegen. Gebruik tot slot de brander om de suiker in karamel te veranderen.

Et Voila!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Taart recepten en getagged met Vanille extract, Karamel, Suiker

Opmerkingen (0)