Dumpling vellen met Chinese vulling
Dumplings, ook wel bekend als jiaozi, zijn dunne deegvelletjes gevuld met groenten, vlees of kip. Een lekker Aziatisch bijgerecht!
60 min.
Dumplings, populair in verschillende Aziatische landen, zijn een heerlijk voorgerechtje of een lekkere snack. Deze dumplings hebben een Chinese vulling. In dit recept maken we ook de vellen zelf. Vind je dit te veel werk dan kun je deze bij de Aziatische supermarkt kopen. Verdubbel het recept en bewaar de dumplings in de vriezer zo kun je nog dagen genieten van deze heerlijke snack. In dit recept gebruiken we een makkelijke vouwtechniek wil je jezelf wat uitdagen bekijk dan eens een filmpje op youtube en probeer verschillende technieken uit.
- Aantal porties: 10
- Bereidingstijd: 60 min.
- Keukenbenodigdheden: deegroller en hapjespan met deksel
Bereidingswijze
- We bereiden eerst het deeg voor. Weeg de bloem, de maïzena en het zout af en doe samen in een mengkom. Roer goed door elkaar. Zet 30 ml koud water klaar en kook vervolgens 45 ml water voeg eerst het kokende water toe en roer goed door met een spatel voeg dan het koude water toe en meng met een spatel of je handen totdat het deeg een bal vormt in ongeveer 5 minuten.
- Laat het deeg 10 minuten afgedekt rusten.
- Bereidt ondertussen de vulling voor. Snijd de lente-ui in ringen, en de gedroogde peper fijn. Rasp de gember totdat je 1 tl geraspte gember hebt en pers 1 teen knoflook uit. Bak dit op middelhoog vuur in een scheutje sesamolie. En voeg na 3 minuten 2 el bean saus toe en verhit door voor 1 minuut.
- Verkruimel de tofu fijn en snijdt de Chinese kool in dunne repen meng dit samen in een kom met de saus uit de pan. Je hoeft de tofu en de Chinese kool niet te bakken.
- Rol de bal deeg uit in een lange rol en snijd in stukjes van ongeveer 25 gram. Verspreid wat maïzena op je werkblad en deegroller en rol de stukjes deeg uit in rondjes. Blijf het deeg ronddraaien en rol steeds een stukje uit om mooie cirkels te krijgen. Lukt dit niet dan kun je ook cirkels uitsteken met een groot glas.
- Vul de dumpling vellen met 1 eetlepel vulling en maak de randen nat met een klein beetje water. Vouw de dumpling over de helft en druk de randen dicht tegen elkaar. Om mooie vouwen te krijgen kun je eventueel een tutorial op youtube kijken.
- Nu kun je de dumplings bakken en stomen. Verwarm een scheutje sesamolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de dumplings in de olie totdat de onderkant goudbruin kleurt. Voeg vervolgens 50 ml water aan de pan toe en doe de deksel direct op de pan. Laat de dumplings nog 4 a 5 minuten stomen en ze zijn klaar om te eten.
- Serveer met sesamzaadjes en een beetje sojasaus.
Opmerkingen (0)