Donuts
Makkelijke en lekkere donuts tijdens oud en nieuw? Maak dan deze chocolade mint donuts. De combinatie is echt heel lekker!
10 min. + 20 min. baktijd
Het leuke is dat je met dit recept zowel donuts als cakepop balletjes kunt maken. Dip de donuts (of cakepops) in pure chocolade en strooi er wat gebroken mint Candy Canes overheen en je donuts zijn helemaal Christmas Proof!
- Aantal porties: voor 6 personen
- Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: mengkom en een donut-bakvorm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Meng alle droge ingrediënten.
- Meng bovenstaande met de eieren en de gesmolten chocolade.
- Doe het beslag in een spuitzak en verdeel over de ingevette donut bakvorm.
- Zet in de oven voor 19 à 20 minuten. De donuts zijn gaar als je er een satéprikker insteekt en deze er droog uitkomt.
- Laat de donuts goed afkoelen op een rooster. Decoreer met de gesmolten chocolade en de stukjes Candy Cane en zet even in de koelkast om de chocolade te laten harden.
Optie: verkruimel de donuts en kneed er balletjes van. Dip in de gesmolten chocolade en decoreer met de stukjes Candy Cane. Zet even in de koelkast om de chocolade te laten harden.
Opmerkingen (0)