Crunchy kokos havermoutpap
Tijdens de koude winterdagen vind ik het heerlijk om als ontbijt een lekkere kom warme havermoutpap te eten. De heerlijke geur van havermoutpap in de keuken op zondagmorgen als je pannetje met havermout op het vuur hebt staan, hoort er voor mij gewoon echt bij in de winter.
Ik maakte deze keer een versie met kokos en kaneel, die een heerlijke toets geven aan de standaard warme havermoutpap. In plaats van melk gebruikte ik dan ook kokosmelk om zo de smaak van kokos nog extra te accentueren. Deze havermoutpap heb ik afgewerkt met een zoete crumble van havervlokken en kokosrasp wat deze havermout helemaal af maakt!
- Aantal personen: 1
- Bereidingstijd: 15 min
- Keukenbenodigdheden: 2 kleine koekenpannen, keukenweegschaal & een kommetje of een diep bord
Bereidingswijze
- Doe de Sukrin gold in een steelpannetje en laat deze smelten op middelhoog vuur.
- Als de suikervervanger gesmolten is voeg je de havervlokken en kokosrasp toe en bak je deze voor een paar minuten al roerend.
- Verdeel de crumble over een koud bord om het zo te laten afkoelen en harden.
- Ondertussen doe je de kokosmelk in het andere steelpannetje met de havervlokken, kaneel, erythritol en kokosrasp en breng je dit aan de kook. Zodra het aan de kook is zet je het vuur een klein beetje lager en laat je de havermoutpap inkoken tot de gewenste dikte. Roer tussendoor even door de pap zodat alles goed gemengd blijft.
- Doe de havermoutpap in een kom of diep bord en dresseer met de crumble en eventueel de kiwi.
- Als finishing touch kan je er nog een beetje kokosrasp overheen strooien.
Opmerkingen (0)