Crunchy granola
Cruesli's, muesli's, granola's, etc. Vaak met enorm veel suiker. Leuker is het dan om het zelf te maken! Je eigen ingrediënten die je zelf het allerlekkerste vindt, en hierdoor ook precies weet wat er in je granenmix zit. En oeh, die geur die dan de rest van de dag in huis rondhangt. Heerlijk!
10 min. + 45 min. oventijd
Hieronder is een recept uitgeschreven, maar varieer ook zelf naar eigen smaak met granen, noten, zaden, pitten, specerijen, etc.
- Aantal porties: Voor 2 á 3 porties
- Bereidingstijd: 10 min. + 45 min. oventijd.
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, vork, garde of mixer, spatel, bakplaat en een bakpapier.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 140 graden.
- Mix de droge ingrediënten door elkaar.
- Prak 1 rijpe banaan tot een prutje.
- Klop 1 ei-eiwit helemaal op.
- Roer dit beiden door de droge ingrediëntenmix tot één geheel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel hier de granola op.
- Stop de granola voor zo'n 40-45 min. in de oven op 140°C.
Check tussendoor af en toe of het niet te hard gaat. Sommige ovens/ovenstanden gaan nu eenmaal harder dan de andere. Dat zou zonde zijn!
Opmerkingen (0)