Cranberry havermout koekjes
Overheerlijke verse koeken voor tijdens de feestdagen!
20 min. + 20 min. oventijd
Dit jaar maakte ik deze heerlijke havermout koekjes met chocolade en cranberry's. Zo kerstig, tijdens het maken van deze koekjes voel je al de fijne sfeer van de feestdagen. En de koekjes zijn eigenlijk zo gemaakt en ook nog eens vrij van geraffineerde suikers!
- Aantal porties: 12
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Keukenbenodigdheden: mengkom, spatel, bakpapier, bakplaat
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 165 C (boven en onder warmte).
- Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar en mix dit goed door elkaar (havermout, amandelmeel, bakpoeder, xanthan gum, kaneel en het zout).
- Mix in een andere kom de natte ingrediënten tot een egale massa (ei, kokosolie, vanille extract en de ahorn siroop). Voeg natte bij de droge ingrediënten en meng dit goed tot elkaar.
- Hak de cranberry's en de chocolade grof. Houd 1 el chocolade achter.
- Voeg de overige chocolade en de cranberry's bij het mengsel en spatel dit er voorzichtig door.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en spray deze in met bakspray.
- Maak nu 12 gelijke hoopjes en druk deze plat. Garneer de koekjes met de overige chocolade.
- Bak de koekjes gaar en goudbruin in 15-17 minuten, maar blijf regelmatig kijken.
- De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen, maar ze harden uit zodra ze afkoelen.
- Laat ze 10 minuten afkoelen op het bakblik en daarna verder op een rooster.
Heerlijk met een warme chocolademelk met slagroom! Yum!
Geniet ervan!
Opmerkingen (1)
- heteluchtoven 165° C (mag ook wel 160 zijn) 15 minuten
- 5 ml minder ahornsiroop (ik had niet meer)
- i.p.v. kaneel > speculaaskruiden
- i.p.v. cranberry > dadelstukjes
- i.p.v xanthaangom afgestreken eetlepel mix van maizena & psyllium vezels
- geen bakpapier maar schoon siliconenbakvel
- diameter ca. 7 cm niet al te plat gedrukt = 12 stuks
Hartelijk dank voor dit snelle, makkelijke en heerlijke idee!